Forside | Hvor finder du os? | Arrangementer | Galleri Einstein | Menu | Foto Galleri | Om Einstein Café
Einstein logo

Galleri Einstein

A. Ali Daher

I juli 2015 byder vi igen A. Ali Daher velkommen med hans orientalskinspirerede og farverige værker.

Se Ali Dahers malerier på Facebook Facebook

Ali Daher er kommet til Danmark som flygtning fra Irak i 1993 og er i dag dansk statsborger. Det meste af sin tid i Danmark har han har boet i Vordingborg, hvor han er faldet godt til.

Ali Daher er ud af en kunstnerfamilie, hvor der er tradition for at kunstneriske udtryksformer og teknikker går i arv fra generation til generation. Ved tidligere udstillinger på Vordingborg Bibliotek, på Amtsrådhuset i Nykøbing og på Vordingborgs Rådhus har Ali Daher givet prøver på sin kunnen og bl.a. udstillet billedtæpper og silkemalerier.

Nu arbejder Ali Daher primært i akryl og blæk, men fælles for alle udtryksformer er, at de lukker publikum ind i en fascinerende orientalsk verden med motiver i stærke farver. Ind i mellem eksperimenterer Ali Daher med at sætte kendte Vordingborgmotiver – f.eks. Gåsetårnet – ind i en orientalsk inspireret verden.

Som kunstner er Ali Daher særdeles produktiv. Han kan ikke holde hænderne i ro, og hvis han da ikke han har travlt i sin kolonihave, har han altid en pensel eller en blyant i hånden. At male er for Ali Daher et middel til at imødegå mørke tanker, længsel og tomhed.

Når man kigger på Ali Dahers billeder åbner sig en verden fuld af farver, linier og forskellige former. Vinduer, døre og øjne går igen i de fleste af billederne, og fælles for dem er, at de er elementer , som rent symbolsk åbner og skaber kontakt.

top

 

  Design © 2002 Einstein Café Opdateret 5. juli 2015
Einstein Café · Algade 66 · 4760 Vordingborg · Tel 55 37 61 61