Forside | Hvor finder du os? | Arrangementer | Galleri Einstein | Menu | Foto Galleri | Om Einstein Café
Logo

Galleri Einstein

I maj måned 2008 udstiller

Torben Kronstrand Nielsen

Uddannet inden for butiksreklame. Har arbejdet som grafisk tegner i København. Mine arbejdsområder er maleri, tegning og grafisk design.

Jeg har tegnet hele livet. Naturen og det historiske landskabsmaleri har stor betydning for mig. Naturens farver, dynamik samt mystik er vigtige elementer i mine billeder. Før 1980 var det mest naturen, jeg tegnede og malede. Senere blev jeg mere optaget af "det vilde maleri” og ekspressionismen. Mine billeder blev større og mere spontane og farvestrålende. De sidste 20år har det mest været olie og akrylmaleri, jeg har arbejdet med.

Mine motiver er ofte billeder fra naturen eller fra  mytologien. Der er ofte mennesker, fabeldyr og fugle på billederne. Jeg arbejder med farvernes kontraster og symbolik til at skabe en stemning. Jeg bruger både pensel og sparte. Dette giver en særlig struktur, som kan ses i billederne. Jeg kan lide at eksperimenterer med farverne.

Når jeg starter på et billede, har jeg en ide til hvad billedet skal handle om. Felterne tegnes først op med blyant, som danner billedets skelet. Derefter påføres det første lag farve, som skal danne bund og give basis for billedet. I de senere farvelag dukker figurene frem. Nogle bliver skabt på stedet, andre er skitsearbejder, som tilføjes efterhånden som billedet bygges op. Andre motiver opstår spontant i mellem linier og farver, som relaterer sig til oplevelser, og indtryk eller ideer, som kommer frem i selve maleprossen.

Jeg har udstillet forskellige steder på Sjælland og i København, for eksempel Hvidovre censureret udstilling, Galleri Art & Frame, Haslev bibliotek, Holmegård bibliotek og diverse banker. Jeg  har udstillet i Laborate (kunst på arbejdspladsen), og jeg har solgt til private og virksomheder.

Kronstrand Nielsen 1


Kronstrand Nielsen 2


Kronstrand Nielsen 3

 

 

  Design © 2002 Einstein Café Opdateret 23. april 2008  
Einstein Café · Algade 66 · 4760 Vordingborg · Tel 55 37 61 61