Forside | Hvor finder du os? | Arrangementer | Galleri Einstein | Menu | Foto Galleri | Om Einstein Café
Logo


2004

December måneds udstiller på Galleri Einstein er

Grethe Persson

En artikel om "Grethe fra Snekken" fra Sydsjællands Tidende, 5. december 2004, gengivet her med tilladelse.

Grethe "fra Snekken" er nu mere til collager end mad

Af Henning Gøtz

VORDINGBORG-SKOVHUSE: Grethe Persson - tidligere hotelejer og restauratør i Vordingborg - har igen stukket næsen offentligt frem. Her i december er det muligt at nyde hendes farveglade collager på Café Einstein på Algade 66.

Den tidligere Snekken-restauratør Grethe Persson har vovet springet og udstiller her i december sine sprælske collager på Café Einstein i Vordingborg.

Grethe Persson med collage
Grethe Persson - tidligere hotelejer og restauratør i Vordingborg - har igen stukket næsen offentligt frem. Her i december er det muligt at nyde hendes farveglade collager på Café Einstein på Algade 66. Foto: Chresten Bergh


Tidligere var Grethe Persson en meget aktiv dame - altid i vigør og ofte med en markant mening om dette eller hint. Men da hun for fire-fem år siden afhændede restaurant Snekken på Nordhavnen i Vordingborg blev der lige pludselig stille om den nu forhenværende restauratør og endnu tidligere ejer af Hotel Kong Valdemar.

Siden har Grethe Persson i rollen som pensionist/frit menneske på sin dejlige landejendom i Skovhuse kastet sig over en hel masse ting, som der tidligere ikke var tid til - heriblandt at dyrke sin kreative og kunstneriske side. Og resultatet kan her i julemåneden for første gang nydes ude i det offentlige rum.

Omkring 15 collager kan nemlig ses på Café Einstein, hvilket op til weekenden - trods en vis modstand fra kunstnerens side - blev markeret med en lille fernisering på Algade 66.

"Jeg har været nok på," lyder det fra kvinden bag en stribe henholdsvis festlige og tankevækkende collagebilleder. De festlige er skabt til børneværelser, mens de tankevækkende og abstrakte - med titler som "Sølvbryllup", "Køn", "Tre i én" og "Kærlighed" - tager afsæt i collagemagerens eget liv plus tanker om og reflektioner omkring tilværelsens forskellige faser. Noget man ifølge Grethe Persson for alvor begynder at tænke på, når arbejdslivet er slut.

Herligt med tid til sig selv

Og tro nu ikke, at hun savner det hårde slid på Valdemar og Snekken.

"Det har givet mig utroligt meget at få mere tid til mig selv. Da jeg slap fri, dukkede pludselig andre værdier op, som er meget stærkere. Du kan godt glæde dig, siger hun til journalisten, der netop har rundet de 50...."

Grethe Persson har arbejdet med collager i adskillige år, og med efterhånden seks børnebørn har modtagerne af "børne-collagerne", som hun kalder dem, været lige for hånden.

Umiddelbart har Grethe Persson ikke planer om yderligere udstillinger af sine collager. Men helt udelukke muligheden vil hun nu heller ikke.

 

 

  Design © 2002 Einstein Café Opdateret 8. december 2004  
Einstein Café · Algade 66 · 4760 Vordingborg · Tel 55 37 61 61