Forside | Hvor finder du os? | Arrangementer | Galleri Einstein | Menu | Foto Galleri | Om Einstein Café
Einstein logo


Galleri Einstein


I april 2007 udstillede blomsterkunstner

Tage Andersen

Plakater

Hjemmeside: www.tage-andersen.com

Se nogle af Tage Andersens værker her og læs et interview med ham.

 

Tage Andersen  driver den berømte blomster-forretning i Ny Adelgade med blomsterkunst på mange etager og en gårdhave med eksotiske fugle i kæmpevolierer.

Den autodidakte Andersens originale skabertalent har fra starten vakt interesse langt uden for landets grænser, og hans værker portrætteres løbende i TV og trykte medier i både Europa, USA og Japan.

Hans første udstillinger i Danmark var på Charlottenborg og Rosenborg Slot, siden kom store slots- og parkudstillinger i England, Tyskland, Sverige og Danmark og de blev i løbet af 90erne fulgt op med især nordiske museumsudstillinger, f. eks. Millesgården i Stockholm 1991, Kunstindustrimuseet i Helsingfors 1992 og Nordjyllands Kunstmuseum i Alborg. Da han i 2002 udstillede side om side med malerierne i den permanente samling på Statens Museum for Kunst, vakte det furore i kunstverdenen og begejstring hos publikum.

I 2004 udpegedes Tage Andersen til kunstnerisk og ansvarlig Leder af det ærværdige hundred år gamle svenske haveanlæg Norrvikens Trädgårdar i Båstad. Tage Andersen har siden vakt det slumrende sted til live igen, på såvel det botanlske som kunstnerlske område, bl.a. med optræden af kongelige dansere og sangere, og Norrvlken blev sidste år kåret som Sveriges smukkeste park og Europas næstsmukkeste efter Villa D'Este i Rom.

Tage Andersens univers omfatter ikke kun levende blomster, men også naturens store tag-selv bord af skulpturelle-former og figurer. Han skaber sine værker i en 1øbende dialog mellem det levende og det statiske, mellem blomster og metal. Hans sprog er barokkens, og hans stil skabte fra starten en trend, der har bredt sig i blomsterdekorationens verden.

Hans særlige talent er ligeledes efterspurgt i teatrets og gastronomiens verden, hvor han har skabt en række installationer og scenarier, bl.a. på Det Ny Teater, Gladsaxe Teater og en række kendte restauranter.

 

 

  Design © 2002 Einstein Café Opdateret 1. april 2006  
Einstein Café · Algade 66 · 4760 Vordingborg · Tel 55 37 61 61